aXichem: aXivite står i centrum i Life Pro Nutritions innovativa produkter för viktminskning
June 27, 2023
aXichem: aXivite står i centrum i Life Pro Nutritions innovativa produkter för viktminskning
Back

aXichem AB (publ), som utvecklar och marknadsför naturanaloga industrikemikalier, är stolta över att kunna meddela att den spanska partnern, Life Pro Nutrition, har lanserat två nya kosttillskottsprodukter — Life Pro Wild Ripped and Life Pro Wild Ripped Low Stim — med inriktning på viktminskningssegmentet. Huvudingrediensen i båda produkterna är aXivite®, en patenterad form av aXichems phenylcapsaicin. Life Pro Nutrition har också placerat en mindre order, till ett värde av 70 000 SEK, för utveckling av ytterligare produkter med aXivite®.

Life Pro Wild Ripped och den lågstimulerande varianten Life Pro Wild Ripped Low Stim, är kosttillskott utformade för att främja fettförbränning och förbättra prestationen vid sport och träning. Produkten bidrar till ökad ämnesomsättning och fettoxidation samt till minskad aptit. Low Stim-varianten uppnår de här effekterna med endast minimalt med koffein, och vänder sig till personer som söker ett effektivt kosttillskott för fettförbränning. Life Pro Nutrition lägger stort fokus på lanseringen av Life Pro Wild Ripped och Life Pro Wild Ripped Low Stim. Produkterna har en framträdande på företagets e-handelsplats och synliggörs i en omfattande kampanj på sociala medier.

“Lanseringen av dessa produkter markerar en spännande tid för aXichem då vi fortsätter att kommersialisera potentialen hos aXivite inom viktminskningssegmentet. Ordervärdet för utveckling av ytterligare produkter är som normalt blygsamt, men Life Pro Nutritions snabba agerande att dra nytta av aXivites potential är desto aggressivare. Dessa produkter understryker det momentum som aXivite har på marknaden, och vi ser fram emot kommande tillämpningar i liknande innovativa produkter", säger Torsten Helsing, VD i aXichem.

Lucas Altepost, Chef försäljning och marknadsföring på aXichem, kommenterar:

"Phenylcapsaicin, den aktiva komponenten i aXivite, visar imponerande effekt för att främja fettförbränning och förbättra träningsprestanda. Vårt samarbete med Life Pro Nutrition är viktigt för att dra nytta av den banbrytande data som aXivite har producerat i de senaste studierna. Vi ser mycket positivt på framtiden för aXivite och dess roll i utvecklingen av fler produkter som Life Pro Wild Ripped och dess Low Stim-variant."

Om phenylcapsaicin och aXivite

aXichems egenutvecklade molekyl, phenylcapsaicin, kombinerar den naturligt förekommande fenylgruppen med capsaicin, sammankopplade med en trippelbindning. Resultatet är ett innovativt naturanalogt capsaicin med hög renhet, och som i ett flertal studier visat sig ha samma hälsofrämjande egenskaper, samt en del unika fördelar, som naturligt casaicin. Phenylcapsaicin är godkänt enligt Novel Food i EU och GRAS Food i USA och marknadsförs för kosttillskott och funktionella livsmedel under varumärket aXivite.

Informationen lämnades, genom nedanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 27 juni 2023 kl 08:45 CET. 

Back