aXichem deltar i SupplySide West & Food Ingredients North America tillsammans med sin partner SEE Nutrition, och presenterar nytt whitepaper om phenylcapsaicin
October 31, 2022
aXichem deltar i SupplySide West & Food Ingredients North America tillsammans med sin partner SEE Nutrition, och presenterar nytt whitepaper om phenylcapsaicin
Back

aXichem AB (publ), som utvecklar och marknadsför naturanaloga industrikemikalier, deltar i SupplySide West & Food ingredients North America 2022, i Las Vegas, 31 oktober – 4 november. aXichem kommer att tillsammans med sin partner, SEE Nutritionpresentera de spännande resultat som hittills framkommit i studier gjorda på aXivite och phenylcapsacin, i ett nytt whitepaper med titeln "Quorum Sensing, Zonulin, and Gut Health - A Prospective Role for Phenylcapsaicin Beyond Weight Management".

"Vi är stolta och glada över att kunna presentera mer och mer av det kliniska arbete som har gjorts med phenylcapsaicin. SupplySide West & Food Ingredients North America är ett av branschens största evenemang och det ger oss och våra partners en fantastisk möjlighet att positionera aXivite som en ingrediens med en stor potential.”, säger Torsten Helsing, VD och grundare av aXichem. "Denna tidiga rapport är framför allt avsedd att lyfta fram potentialen hos en ny, oväntad effekt av phenylcapsaicin, och belysa de framgångsrika erfarenheter som setts med aXivite i kosttillskott. Erfarenheten stämmer väl överens med kliniska observationerna från tidigare forskning, som visar minskningar av inflammations- och permeabilitetsmarkörer tillsammans med viktminskning."

Ladda ner dokumentet genom att klicka på länken nedan:

https://www.nutraingredients-usa.com/Product-innovations/Phenylcapsaicin-beyond-weight-management

Om SupplySide West

SupplySide West & Food Ingredients North America samlar mer än 18 000 inköpare och leverantörer av ingredienser inom områdena kosttillskott, drycker, funktionell mat, personal care och sportnutrition. Evenemanget äger rum på Mandalay Bay Resort & Casino i Las Vegas. SupplySide West & Food Ingredients North America handlar om vetenskapen och strategin kring utvecklingen av färdiga produkter som driver den globala affärer inom området. Deltagarna kan lära sig om nya trender från över 1 300 utställare och 140 timmars utbildnings- och konferensprogram.

aXichems partner SEE Nutrition finns i monter 4449.

Mer om aXivite®

aXivite är baserat på aXichems innovativa molekyl phenylcapsaicin, som är en analog till capsaicin. Phenylcapsaicin är en patentskyddad molekyl där en naturligt förekommande fenylgrupp har använts för att stabilisera naturidentiskt capsaicin. Sammankopplat med en trippelbindning blir resultatet ett innovativt naturligt analogt capsaicin med hög renhet, där hettan reduceras kraftigt. Produkten har ett GRAS food godkännande i USA och Novel Food-godkännande i EU.

Informationen lämnades, genom nedanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den
31 oktober 2022 kl 08:30 AM CET. 

Back