aXichem erhåller första ordern från Uriach för aXivite, avsedd att användas i Aquileas nya melatoninformulering
November 13, 2023
aXichem erhåller första ordern från Uriach för aXivite, avsedd att användas i Aquileas nya melatoninformulering
Back

aXichem AB (publ), som utvecklar och marknadsför naturanaloga industrikemikalier, är stolta över att tillkännage en viktig milstolpe i samarbetet med Uriach, ett av Europas äldsta och kontinuerligt växande läkemedelsföretag. I enlighet med det exklusivitetsavtal som undertecknades i juni i år, har Uriach lagt sin första order kopplad till produktion av en ny melatoninformulering för sitt välkända varumärke Aquilea® med aXivite® som en ny nyckelingrediens. Detta markerar början av produktlanseringen som är planerad till april 2024. Det totala värdet av denna första order är 21 500 Euro.

“Det exklusiva partnersamarbetet med Uriach och integrationen av aXivite i Aquileas nya formulering visar på potentialen och efterfrågan på marknaden för aXivite och dess exceptionella egenskaper. Uriachs engagemang för innovation och tillväxt stämmer väl överens med vårt uppdrag att erbjuda vetenskapligt kartlagda, naturliga ingredienser,” säger Torsten Helsing, VD i aXichem.

I juni 2023 tecknade aXichem och Uriach ett leverans- och forskningsavtal. Avtalet ger Uriach exklusivitet för en melatoninformulering med aXivite i Spanien, Portugal, Tyskland, Österrike och Rumänien. För att uppnå denna exklusivitet åtar sig Uriach, som har en stark position inom området Consumer Healthcare, att årligen lägga order på aXivite till ett värde av minst 400 000 Euro. I april 2024 kommer den spanska marknaden att vara först med att uppleva Aquileas nya formula med aXivite. Utrullningen kommer därefter att fortsätta marknad för marknad, vilket ytterligare utökar synligheten och effekten av aXivite på kosttillskottsmarknaden.

Om phenylcapsaicin och aXivite®

aXichems egenutvecklade molekyl, phenylcapsaicin, kombinerar den naturligt förekommande fenylgruppen med capsaicin, sammankopplade med en trippelbindning. Resultatet är ett innovativt naturanalogt capsaicin med hög renhet, och som i ett flertal studier visat sig ha samma hälsofrämjande egenskaper, samt en del unika fördelar, som naturligt capsaicin. Phenylcapsaicin är godkänt enligt Novel Food i EU och GRAS Food i USA och marknadsförs för kosttillskott och funktionella livsmedel under varumärket aXivite®.

Informationen lämnades, genom nedanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 13 novmeber 2023 kl 14:30 CET. 

Back