aXichem får aXivite-order från polska BART för fortsatt tillverkning av produkt för viktkontroll
May 29, 2023
aXichem får aXivite-order från polska BART för fortsatt tillverkning av produkt för viktkontroll
Back

aXichem AB (publ), som utvecklar innovativa naturanaloga ingredienser för kosttillskottsmarknaden, meddelar att bolaget har fått nya order, avseende sin phenylcapsaicinprodukt aXivite®, från den polska distributören BART. Den beställda volymen kommer att användas i fortsatt produktion av den produkt för viktkontroll som lanserades förra året. Det sammanlagda ordervärdet uppgår till cirka 400 000 kronor.

”BART är en av våra mest aktiva distributörer i Europa och med några veckors mellanrum har det kommit in två nya order på aXivite för fortsatt produktion av en uppskattad konsumentprodukt för viktkontroll. BART representerade nyligen aXichem på Vitafoods Europe i Schweiz och presenterade där aXivite på allra bästa sätt. Det är mycket inspirerande att se det ökade intresset för phenylcapsaicin och hur väl de extraordinära data som publicerades i Journal of the International Society of Sports Nutrition (JISSN)  och Frontiers of Physiology har tagits emot av marknaden”, säger Torsten Helsing, VD i aXichem.

Om BART

BART är en polsk tillverkare av naturliga färger, smaker, emulsioner och liposomala vitaminer (liposomal inkapslingteknik av mikroskopiska, hälsosamma fettpartiklar, som består av fosfolipider, tillsammans med vattenlösliga vitaminer och mineraler). BART erbjuder även färgämnen, färgblandningar och ett brett utbud av ingredienser – inklusive botaniska extrakt – för olika livsmedelssektorer. aXichem har ett samarbete avseende distribution och försäljning av aXivite® med BART sedan 2020.

Om phenylcapsaicin och aXivite®

aXichems egenutvecklade molekyl, phenylcapsaicin, kombinerar den naturligt förekommande fenylgruppen med capsaicin, sammankopplade med en trippelbindning. Resultatet är ett innovativt naturanalogt capsaicin med hög renhet, och som i ett flertal studier visat sig ha samma hälsofrämjande egenskaper, samt en del unika fördelar, som naturligt capsaicin. Phenylcapsaicin är godkänt enligt Novel Food i EU och GRAS Food i USA och marknadsförs för kosttillskott och funktionella livsmedel under varumärket aXivite.

Informationen lämnades, genom nedanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 29 maj 2023 kl 08:45 AM CET. 

Back