aXichem får ny order avseende aXivite från sin USA-distributör SEE Nutrition
June 25, 2024
aXichem får ny order avseende aXivite från sin USA-distributör SEE Nutrition
Back

aXichem AB (publ), (aXichem), en pionjär inom innovativa naturlanaloga ingredienser för kosttillskott, är glada att kunna tillkännage en betydande ny order från sin amerikanska distributör SEE Nutrition. Ordern, som är värd 3 miljoner kronor, avser ett ton aXivite, aXichems vetenskapligt dokumenterade syntetiska capsaicinprodukt. SEE Nutrition marknadsför och säljer aXivite till leverantörer av näringsprodukter och kosttillskott för sport, fitness, pre-workout och viktkontroll på den amerikanska marknaden.

”SEE Nutrition rapporterar en stadigt ökande försäljning av aXivite från både nya och befintliga kunder. Denna order säkerställer att de kan upprätthålla korta ledtider för sina kunder. aXivite får stor uppmärksamhet på grund av den dokumenterade effekten på prestation inom sport och träning och nya konsumentprodukter utvecklas och testas kontinuerligt. Jag är glad över att SEE Nutrition proaktivt positionerar aXivite som en säker, effektiv och mångsidig ingrediens i detta snabbt växande marknadssegment”, säger Lucas Altepost, VP Sales & Marketing på aXichem.

Den globala marknaden för kosttillskott för sport och träning fortsätter att visa robust tillväxt, driven av ett ökat konsumentintresse för hälsa, fitness och fysisk prestation. Enligt Nutrition Business Journal förväntas försäljningen i USA av kosttillskott för sport/träning samt för viktkontroll uppgå till 102,32 miljarder dollar 2027, en ökning från 69,86 miljarder dollar 2023. Denna tillväxt tillskrivs till stor del den ökande populariteten för kosttillskott för sport, proteindrycker och produkter för viktkontroll.

Om phenylcapsaicin och aXivite®

aXichems egenutvecklade molekyl, phenylcapsaicin, kombinerar den naturligt förekommande fenylgruppen med capsaicin, sammankopplade med en trippelbindning. Resultatet är ett innovativt naturanalogt capsaicin med hög renhet, och som i ett flertal studier visat sig ha samma hälsofrämjande egenskaper, samt en del unika fördelar, som naturligt capsaicin. Phenylcapsaicin är godkänt enligt Novel Food i EU och GRAS Food i USA och marknadsförs för kosttillskott och funktionella livsmedel under varumärket aXivite®.

Informationen lämnades, genom nedanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande
den 25 juni 2024, kl 08:30 CET.

Kontakt:

Torsten Helsing, VD i aXichem, +46 70 686 33 55. E-post: torsten.helsing@axichem.se

Om aXichem

aXichem utvecklar, patenterar och marknadsför naturanaloga industrikemikalier, det vill säga syntetiskt framställda substanser som har likartade och jämförbara egenskaper som naturliga substanser. Bolagets första produkt är phenylcapsaicin, som Bolaget kommersialiserar under två varumärken, aXiphen® och aXivite®, som ingrediens i djurfoder respektive kosttillskott. Verksamheten är uppdelad i tre marknadsområden med olika applikationer för phenylcapsaicin: som ingrediens i foder för fjäderfän, så som kyckling och kalkon; som ingrediens i kosttillskott för tarmhälsa, viktkontroll samt sport och träning; samt som ingrediens i kosttillskott för biotillgänglighetsförstärkning av curcumin och melatonin. aXichem är listat på Nasdaq First North Growth Market. Certified advisor för aXichem är Västra Hamnen Corporate Finance AB. Mer information finns på www.axichem.com

Back