aXichem lanserar aXivite®, ett nytt varumärke inom kosttillskott
October 12, 2018
aXichem lanserar aXivite®, ett nytt varumärke inom kosttillskott
Back

aXichem AB (publ),som utvecklar och marknadsför naturanaloga industrikemikalier, lanserar nu aXivite, ett nytt varumärke inom området nutraceuticals. aXivite, som är en version av bolagets naturanaloga capsaicin, aXiphen, riktar sig till den snabbt växande marknaden för nutraceuticals. Nutraceuticals ett samlingsnamn för kosttillskott och funktionella livsmedel, en kombination av engelskans ord för näring och läkemedel – nutrition och pharmaceuticals.   

- aXivite kommer att säljas som verksam ingrediens i olika kosttillskott. Eftersom vi sedan i våras har godkännande enligt GRAS, vilket innebär att vi kan sälja vår produkt på den amerikanska marknaden. Tiden är därför nu helt rätt för att lansera aXivite. Capsaicin har flera dokumenterat positiva effekter och används bland annat i preparat för viktminskning.  säger Torsten Helsing, VD i aXichem. 

- Intresset för sambandet mellan mat och hälsa ökar över hela världen. Detta, i kombination med att människor lever allt längre, öppnar för att marknaden för kosttillskott kommer att fortsätta att växa. Med aXivite har vi nu en konkurrenskraftig produkt som kommer att passa väl in i produktionen hos våra potentiella kunder, säger Lucas Altepost, vice VD i aXichem. 

Enligt en rapport från Grand View Research (www.grandviewresearch.com) förväntas USA-marknaden för nutraceuticals växa med 7,8% per år fram till år 2024, medan den  globala marknaden för viktminskningspreparat uppskattas växa med 9,7% årligen. 

Back