aXichem presenterar aXivite och kraften i phenylcapsaicin vid Vitafoods Europe 2023, tillsammans med sina partners BART och Pharmafoods
May 09, 2023
aXichem presenterar aXivite och kraften i phenylcapsaicin vid Vitafoods Europe 2023, tillsammans med sina partners BART och Pharmafoods
Back

aXichem AB (publ), (aXichem), som utvecklar och marknadsför naturanaloga industrikemikalier, deltar vid Vitafoods Europe, som hålls på Palexpo, Geneve, Schweiz, 9 –11 maj, 2023, och presenterar där de spännande nya data och resultat för aXivite® och phenylcapsaicin som nyligen publicerades i Journal of the International Society of Sports Nutrition (JISSN). aXichem representeras även av sina partners BART och Pharmafoods vid detta ledande bransch-event för kosttillskott och funktionella livsmedel.

“Det är roligt att kunna presentera nya data om effekten av aXivite och phenylcapsaicin vid årets Vitafoods Europe. aXivite har unika egenskaper som tycks gå utöver de som finns hos naturligt capsaicin när det kommer till positiv inverkan på fysisk träning och viktkontroll. Jag är mycket glad över att flera nya konsumentprodukter kommer ut på marknaden i år som innehåller vår innovativa ingrediens,” säger Lucas Altepost, vice VD och VP Sales & Marketing för aXichem.

Vitafoods Europe startade 1997 för att möta den ökande efterfrågan från den framväxande industrin för kosttillskott och funktionella livsmedel. Evenemanget har sedan vuxit från cirka 100 utställare och 1 200 besökare till att vara en av de ledande mötesplatserna för branschen, med mer än 1 250 utställare på 23 000 kvadratmeter golvyta, i Palexpo utställningshall i Genève, Schweiz, och välkomnar över 25 000 besökare.

aXichem representeras av sin partner BART i monter # L46 och av Pharmafoods i C.Q. Masso groups monter I49.
BART är en polsk tillverkare av naturliga färger, smaker, emulsioner och liposomala vitaminer. BART erbjuder även färgämnen, färgblandningar och ett brett utbud av ingredienser, inklusive botaniska extrakt, för olika livsmedelssektorer.

Pharmafoods är ett spanskt företag inriktat på distribution av specialiserade ingredienser för kosttillskott, livsmedel, läkemedel och kosmetika. Pharmafoods distribuerar endast kända varumärken och produkter, med hög teknisk support och gedigen dokumentation.

Om phenylcapsaicin och aXivite®

aXichems egenutvecklade molekyl, phenylcapsaicin, kombinerar den naturligt förekommande fenylgruppen med capsaicin, sammankopplade med en trippelbindning. Resultatet är ett innovativt naturanalogt capsaicin med hög renhet, och som i ett flertal studier visat sig ha samma hälsofrämjande egenskaper, samt en del unika fördelar, som naturligt capcaisin. Phenylcapsaicin är godkänt enligt Novel Food i EU och GRAS Food i USA och marknadsförs för kosttillskott och funktionella livsmedel under varumärket aXivite®.

Informationen lämnades, genom nedanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 9 maj 2023 kl 08:45 CET. 

Back