aXichem tecknar avtal med Tecom Ingredients avseende försäljning och distribution av aXivite® i Spanien
March 03, 2020
aXichem tecknar avtal med Tecom Ingredients avseende försäljning och distribution av aXivite® i Spanien
Back

aXichem AB (publ), som utvecklar och marknadsför naturanaloga industrikemikalier, har tecknat ett avtal avseende marknadsföring, försäljning och distribution av bolagets produkt aXivite, med spanska företaget Tecom Ingredients. Tecom distribuerar ingredienser av hög kvalitet så som växtextrakt, fruktextrakt samt specialingredienser. aXivite är en naturanalog capsaicinprodukt avsedd att ingå som ingrediens i olika typer av kosttillskott.  
 

- Jag är mycket glad över att aXichem nu, genom avtalet med Tecom Ingredients, tar klivet in på på den spanska marknaden för kosttillskott. Tecom är en etablerad leverantör av ingredienser till ledande tillverkare inom området “nutraceuticals” och jag ser fram emot att inom vårt samarbete lansera aXivite i den här delen av Europa, säger Lucas Altepost, Vice President på aXichem. 

Distributionsavtalet ger Tecom tre års exklusivitet att marknadsföra, sälja och distribuera aXivit på den spanska marknaden. Spanien har stor tillverkning av extrakt och importerar också stora mängder av medicinal- och aromatiska växter och extrakt.  Den spanska marknaden för kosttillskott uppgick 2016 till cirka 259 miljoner Euro, enligt Euromonitor, och bedöms ha en intressant utvecklingspotential med tanke på landets folkmängd.

Tecom Ingredients grundades 1996 och är en ledande, specialiserad leverantör av ingredienser för livsmedels- och hälsokostindustrin. Företaget utvecklar och väljer aktivt ut innovativa produkter för att möta de ständiga utmaningarna från industrin och kunna tillhandahålla skräddarsydda lösningar med hög kvalitet för att möta kundernas behov. Läs mer om Tecom Ingredients at www.tecom.es/en/

Informationen lämnades, genom nedanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande 
den 3 mars 2020 kl 08:30 CET.

Back