aXichem undertecknar avsiktsförklaring med Silvaco, en leverantör av premiumingredienser, för marknadsföring och försäljning av aXivite i Skandinavien
January 30, 2024
aXichem undertecknar avsiktsförklaring med Silvaco, en leverantör av premiumingredienser, för marknadsföring och försäljning av aXivite i Skandinavien
Back

aXichem AB (publ), som utvecklar och marknadsför naturanaloga industrikemikalier, är glada över att kunna meddela att bolaget har undertecknat en avsiktsförklaring (letter of intent, LOI) med Silvaco A/S, en nyckelaktör inom industrin för kosttillskott, läkemedel, livsmedel, foder samt kosmetika i Skandinavien. Detta LOI markerar början på ett spännande samarbete som syftar till att introducera aXivite på den skandinaviska kosttillskottsmarknaden.

Silvaco A/S är ett väletablerat, dynamiskt och snabbväxande företag, specialiserat på inköp och marknadsföring av kvalitetsingredienser och råvaror för olika industrier. Silvaco är baserat i Danmark och har en stark förankring i den skandinaviska regionen.

”Avsiktsförklaringen beskriver det gemensamma arbetet för att kommersialisera aXivite, aXichems egenutvecklade produkt känt för sina fördelaktiga egenskaper inom viktminskning, idrottsprestationer, bättre sömn samt tarmhälsa. Silvacos marknadsnärvaro och expertkunnande kommer att spela en avgörande roll för att introducera aXivite för potentiella kunder i Skandinavien inom dessa marknadssegment”, säger Lucas Altepost, VP och VP för försäljning och marknadsföring på aXichem.

”Vi ser fram emot ett fruktbart samarbete med aXichem och är förväntansfulla inför de möjligheter som detta partnerskap kommer att ge den skandinaviska marknaden för kosttillskott. Vi ser att samarbetet kan dra nytta av Silvacos omfattande nätverk och solida marknadskännedom, vilket passar perfekt med aXichems strävan att hitta rätt partner på varje lokal marknad”, säger Henrik Petersen, VD för Silvaco.

Den totala marknaden för kosttillskott i Norden (Danmark, Finland, Norge och Sverige) nådde nästan 800 miljoner Euro 2020 enligt Euromonitor. De väldokumenterade effekterna av aXivite och aXichems prioriterade marknadssegment ligger väl i linje med de trender som kommer att driva marknaden under de kommande åren och som presenteras i rapporten Dietary Supplement Market Outlook från 2024 till 2034 av Futuremarketinsights.com, så som:

• Ökad efterfrågan på probiotika och prebiotika för att förbättra matsmältning och tarmhälsa.
• Ökande efterfrågan på kosttillskott för sporter mitt i ett ökande behov av att förbättra uthålligheten och styrkan hos kroppsbyggare och idrottare.

Mer information om Silvaco finns på www.silvaco.eu.

Om phenylcapsaicin och aXivite®

aXichems egenutvecklade molekyl, phenylcapsaicin, kombinerar den naturligt förekommande fenylgruppen med capsaicin, sammankopplade med en trippelbindning. Resultatet är ett innovativt naturanalogt capsaicin med hög renhet, och som i ett flertal studier visat sig ha samma hälsofrämjande egenskaper, samt en del unika fördelar, som naturligt capsaicin. Phenylcapsaicin är godkänt enligt Novel Food i EU och GRAS Food i USA och marknadsförs för kosttillskott och funktionella livsmedel under varumärket aXivite®.

Informationen lämnades, genom nedanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den
30 januari 2024, kl 15:00 CET.

Back