aXichems capsaicinanalog, aXivite, lanseras i Triquetra Healths nya hälsofrämjande produkt GLP-Activate
January 15, 2024
aXichems capsaicinanalog, aXivite, lanseras i Triquetra Healths nya hälsofrämjande produkt GLP-Activate
Back

aXichem AB (publ), (aXichem), som utvecklar och marknadsför naturanaloga industrikemikalier, meddelar idag att en ny produkt, GLP-Activate med aXivite, lanseras av det USA-baserade bolaget Triquetra Health. GLP-1 hormonet (Glucagon-like peptide 1) produceras i tarmen och anses kontrollera aptit, hunger, blodsocker och olika aspekter av ämnesomsättningen. Triquetra Healths produkt GLP-Activate kan ge kroppen naturliga extrakt och näringsämnen som kan stödja kroppens egen GLP-1-produktion. Hormonet GLP-1 har identifierats som en av nycklarna till hälsosam viktkontroll och god tarmhälsa.

"GLP-Activate är en ny intressant produkt för en tillämpning där jag tror att aXivites unika egenskaper som ingrediens kan tillföra ett betydande värde. Triquetra Health arbetar inom flera marknadsområden som passar bra ihop med aXivite, såsom tarmhälsa, träning och metabolism. Jag är mycket glad över att detta samarbete nu är etablerat och att aXichem kan bidra till en ny generation produkter för hälsa och välmående”, säger Lucas Altepost, Chef Marknad och Försäljning på aXichem.

Om Triquetra Health
Triquetra Health är sedan tio år tillbaka ett etablerat varumärke inom hälsa och välmående. Företaget samarbetar med några av världens ledande leverantörer av ingredienser och har alltid arbetat med ett gediget engagemang för kvalitet genom hela processen. Triquetra testar noggrant alla ingredienser och slutprodukter ”från gården till hyllan” och använder de renaste tillverkningsmetoderna och processerna i tillverkningen av varje produkt. Mer om Triquetra

Om phenylcapsaicin och aXivite®

aXichems egenutvecklade molekyl, phenylcapsaicin, kombinerar den naturligt förekommande fenylgruppen med capsaicin, sammankopplade med en trippelbindning. Resultatet är ett innovativt naturanalogt capsaicin med hög renhet, och som i ett flertal studier visat sig ha samma hälsofrämjande egenskaper, samt en del unika fördelar, som naturligt capsaicin. Phenylcapsaicin är godkänt enligt Novel Food i EU och GRAS Food i USA och marknadsförs för kosttillskott och funktionella livsmedel under varumärket aXivite®.

Informationen lämnades, genom nedanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande
den 15 januari 2024, kl 08:45 CET.

Back