aXichems innovativa ingrediens aXivite ingår i nya produkter för pre-workout och viktkontroll lanserade av OmneDiem på den amerikanska marknaden
March 13, 2024
aXichems innovativa ingrediens aXivite ingår i nya produkter för pre-workout och viktkontroll lanserade av OmneDiem på den amerikanska marknaden
Back

aXichem AB (publ), (aXichem), som utvecklar och marknadsför naturanaloga industrikemikalier, meddelar att leverantören av kosttillskott OmneDiem® lanserar två nya produkter på USA-marknaden med aXichems innovativa ingrediens aXivite®. Dessa lanseringar representerar en expansion av aXivites applikationer inom områdena träning och hälsa, och är ytterligare ett steg i bolagets arbete med att bredda sin globala marknadsnärvaro och sin kundbas.

"Jag är stolt över att se två nya produkter formulerade med aXivite nå konsumenterna i de växande marknadssegmenten viktkontroll och pre-workout. USA-marknadens efterfrågan på vetenskapligt underbyggda kosttillskottsingredienser växer i takt med att konsumenterna blir mer medvetna och utbildade om hur näringsintag påverkar tarmhälsa, träning och välbefinnande. Lanseringen av dessa två nya produkter visar också aXichems pågående arbete med att stärka marknadsnärvaron och addera nya tillämpningar för aXivite," säger Lucas Altepost, chef för försäljning och marknadsföring på aXichem.

Body6 RTD Pre-workout och termogen fettförbränning
Body6, ett varumärke för bodybuilding och fitness, är redo att genom lanseringen av Ready-To-Drink (RTD) pre-workout, med aXichems ingrediens aXivite, föra ut viktiga innovationer på marknaden för kosttillskott. Denna innovativa produkt är speciellt utformad för att möta behoven hos fitnessentusiaster och kroppsbyggare, och erbjuder en ökning av prestanda och energi. Body6 kommer att utnyttja sitt partnerskap med Planet Fitness för att göra produkten tillgängligt för en bred publik. Dessutom kommer Body6 att presentera pre-workout och dess Thermogenic Fat Management-produkt vid stora nationella och regionala fitness- och bodybuilding-evenemang, inklusive den prestigefyllda Arnold Classic.

OmneDiems MaxRep Elite: En ny standard för ökad prestation 
OmneDiem kommer att introducera en ny produkt inom e-handel och detaljhandel med lanseringen av MaxRep Elite, ett banbrytande tillägg designat för att höja träningsprestanda och uthållighet. MaxRep Elite är tillgängligt via olika e-handelsplattformar, distributörer, återförsäljare och ett nätverk av fitnessorienterade aktörer, och strävar efter att bli det bästa valet för alla som vill maximera sin träningspotential och uppnå sina träningsmål.

Om OmneDiem®
OmneDiem är en ny typ av företag inom hälsa och välbefinnande. Bolaget har sitt huvudkontor i Ann Arbor, Michingan, med kontor i Fargo och Harrisburg. Genom att använda en mix av kanaler för unik marknadspositionering, utvecklar OmneDiem integrerade hälsostrategier genom att förse konsumenter, läkare, distributörer och återförsäljare med innovativa kosttillskott som tillgodoser underbetjänade och växande behov.

Om phenylcapsaicin och aXivite®
aXichems egenutvecklade molekyl, phenylcapsaicin, kombinerar den naturligt förekommande fenylgruppen med capsaicin, sammankopplade med en trippelbindning. Resultatet är ett innovativt naturanalogt capsaicin med hög renhet, och som i ett flertal studier visat sig ha samma hälsofrämjande egenskaper, samt en del unika fördelar, som naturligt capsaicin. Phenylcapsaicin är godkänt enligt Novel Food i EU och GRAS Food i USA och marknadsförs för kosttillskott och funktionella livsmedel under varumärket aXivite®.

Informationen lämnades, genom nedanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den
13 mars 2024, kl 09:00 CET.

Kontakt:
Torsten Helsing, VD i aXichem, +46 70 686 33 55. E-post: torsten.helsing@axichem.se

Om aXichem
aXichem utvecklar, patenterar och marknadsför naturanaloga industrikemikalier, det vill säga syntetiskt framställda substanser som har likartade och jämförbara egenskaper som naturliga substanser. Bolagets första produkt är phenylcapsaicin, som Bolaget kommersialiserar under två varumärken, aXiphen® och aXivite®, som ingrediens i djurfoder respektive kosttillskott. Verksamheten är uppdelad i tre marknadsområden med olika applikationer för phenylcapsaicin: som ingrediens i foder för fjäderfän, så som kyckling och kalkon; som ingrediens i kosttillskott för tarmhälsa, viktkontroll samt sport och träning; samt som ingrediens i kosttillskott för biotillgänglighetsförstärkning av curcumin och melatonin. aXichem är listat på Nasdaq First North Growth Market. Certified advisor för aXichem är Västra Hamnen Corporate Finance AB. Mer information finns på www.axichem.com

Back