aXichems produkt aXivite kommer att lanseras i tre konsumentprodukter i USA under det bästsäljande varumärket Hydroxycut
February 22, 2023
aXichems produkt aXivite kommer att lanseras i tre konsumentprodukter i USA under det bästsäljande varumärket Hydroxycut
Back

aXichem AB (publ), som utvecklar och marknadsför naturanaloga industrikemikalier, meddelar att tre nya produkter ska formuleras och lanseras med aXivite® som en del av bolagets strategiska samarbete med den ledande leverantören inom kosttillskott för träning och viktkontroll, Iovate (Iovate Health Sciences International Inc.). De nya produkterna lanseras under det välkända, varumärket Hydroxycut. Hydroxycut är det varumärke i USA som säljer bäst inom segmentet kosttillskott för viktminskning. Produkterna distribueras genom alla större återförsäljare i Nordamerika, inklusive Walmart, Target och GNC. Lanseringen av de nya produkterna som innehåller aXivite förväntas ske under andra halvan av 2023.

"Samarbetet med Iovate innebär en fantastisk möjlighet för aXivite. Det öppnar för att nå ut brett med vår unika produkt inom segmentet träning och viktminskning", säger Lucas Altepost, Vice President och Director of Sales and Marketing på aXichem. "Vi har stor tilltro till det betydande värde som vår innovativa naturanaloga capsaicinprodukt kommer att ge konsumenterna. Vi är glada över att samarbeta med Iovate som är en respekterad ledande aktör i branschen. De nya produkterna som lanseras visar än en gång vårt engagemang för att leverera innovativa lösningar för segmentet träning och viktminskning. Enligt Nutrition Business Journal växte segmentet med svindlande 22 % under 2021, vilket indikerar att nu är den perfekta tidpunkten kombinera aXivite och Hydroxycut."

"Vi är glada över att samarbeta med aXichem och att kunna inkludera aXivite i vårt Hydroxycut-varumärke", säger Raza Bashir, Vice President för Scientific Affairs and Product Innovation på Iovate. "aXivite erbjuder unika egenskaper som passar perfekt med vår målsättning att leverera högkvalitativa och effektiva produkter för träning och viktkontroll. Vår övertygelse är att vår strategiska partnerskap med aXichem kommer att driva tillväxt för båda företagen och förse konsumenterna med nya och innovativa produkter."

Iovate och aXichem ingick ett leverans- och forskningsavtal 2022, med målet att arbeta tillsammans inom forskning, utveckling och kommersialisering av produkter som innehåller aXivite, en naturanalog capsacinprodukt utvecklad av aXichem. Den första produkten, innehållande aXivite, som lanserades under avtalet var Muscletech Burn IQ. Burn IQ, en revolutionerande smart termogenisk produkt som rönt stor framgång och finns tillgänglig i GNC-butiker i USA.

Om Iovate Health Sciences International Inc.
Iovate, som grundades 1995 och är baserat i Oakville, Kanada, är ett dynamiskt, ledande företag inom kosttillskott. Iovate levererar några av de mest innovativa och effektiva produkterna inom träning och viktkontroll i världen och alltid av högsta kvalitet. Med varumärkesinnovationer som MuscleTech®, Six Star Pro Nutrition®, Purely Inspired® och Hydroxycut.

Informationen lämnades, genom nedanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 22 februari 2023 kl 08:30 CET. 

Back