aXivite toppar mixen i storsäljande premiumprodukt inom kosttillskott för sport och viktkontroll
April 28, 2022
aXivite toppar mixen i storsäljande premiumprodukt inom kosttillskott för sport och viktkontroll
Back

aXichem AB (publ), som utvecklar och marknadsför naturanaloga industrikemikalier, meddelar att bolagets naturanaloga capsaicin, aXivite, ingår i mixen i premiumprodukten Fat Burn Acitve. Varumärket Fat Burn Active ägs av den exklusiva e-handelsbutiken Nuvialab, en välkänd aktör i branschen för kosttillskott. Fat Burn Active produceras och marknadsförs i Europa av Bart Spólka Sp.k. (BART), aXichems polska distributör. Under de senaste sex månaderna har aXichem kunnat berätta om flera order från BART avsedda för produktutveckling. aXichem förväntar sig att se ett antal nya konsumentprodukter, med aXivite som aktiv ingrediens, nå marknaden under 2022. Hittills år uppgår ordervärdet från BART till 500 000 kronor.    

“Kosttillskott för sport och träning är ett snabbt växande marknadssegment och aXivite har visat mycket bra egenskaper när det har utvärderats för nya produkter inom området. Det väldigt positivt att se att aXivite har kapacitet att öka värdet i en produkt som redan är en bästsäljare, så som Fat Burn Active. aXichem har en stor konkurrensfördel i att vi har en väldokumenterad och omsorgsfullt testad produkt, som redan vid låga doser visar god effekt på metabolism, tarmhälsa och kroppsfett,” säger Torsten Helsing, VD i aXichem.

Mer om aXivite®
aXivite är en naturanalog produkt utvecklad för att ingå som ingrediens i olika typer av kosttillskott och hälsofrämjande produkter. aXivite är en anpassad version av aXichems syntetiskt framställda och patenterade capsaicin, aXiphen. Eftersom produkten är syntetiskt framställd har den en mängd fördelar jämfört med naturligt capsaicin. Den avgörande skillnaden ligger i att naturligt capsaicin extraheras från chili och därför har varierande kvalitet och därmed sällan når en koncentration över 85 procent. aXiphen har minst 97 procents koncentration och förutsägbara egenskaper. En av de stora industriella fördelarna med aXiphen är att aXichem i produktionen kan styra dess vatten- och fettlöslighetsförmåga, något som är ytterst viktigt när man ska använda ämnet i olika typer av slutprodukter. aXiphen har godkännande enligt GRAS food i USA och enligt Novel Food i Europa.

Den globala marknaden för kosttillskott med potential att öka fettförbränning förväntas uppnå en beräknad årlig tillväx på cirka 7,0% under perioden 2018-2023. Marknaden är mycket konkurrensutsatt, särskilt i Europa och Nordamerika. Marknaden förväntas också se stark tillväxt i Asien-Stillahavsområdet (www.mordorintelligence.com).

Informationen lämnades, genom nedanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 28 april 2022 klockan 08:30 AM CET. 

Back